Lukk
Hvis det fremdeles ikke? Glemt brukernavn som kontoen din?

Kundereferanse: Siemens Industrial Turbomachinery AB

Del

Del via e-post


Del via:
Mer +
Hold meg oppdatert

Oppdateringer via e-post

Mer

Strategiske anskaffelser kutter utviklingskostnader for hightechturbiner

 

Hvordan redusere produktkostnadene for høyteknologiske turbiner, i et marked der konkurransen er hardere enn noensinne? For å lykkes med dette trengs et innkjøpsarbeid i verdensklasse. Det kan være en utfordring selv for strategene i Siemens' innkjøpsorganisasjon. Siemens Industrial Turbomachinery har innledet et samarbeid med Combitech der våre logistikkonsulenter forsterker de strategiske innkjøpene.

Strategisk innkjøp handler blant annet om å benytte foretakets overgripende strategier innenfor de spesifikke kjøpsområdene. Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång har fokus på gassturbinanlegg der global konkurranse tvinger fram ambisiøse krav til kostnadsreduksjoner.

- Dette kan delvis oppnås gjennom forhandlinger med leverandørene, men forhandlinger alene gir et begrenset resultat, sier innkjøpssjef Niklas Holmfeldt - og fortsetter:

- For å få en ordentlig brekkstang, må vi jobbe med verktøy som ”design to cost”, ”multiple sourcing” og ”Global Value Sourcing”. Vi trenger med andre ord en global leverandørbase med flere ulike leverandører for å redusere sårbarheten. Dette stiller store krav til de strategiske innkjøperne.

Tverrfunksjonelle innkjøpsprosjekter
Combitechs logistikkonsulenter har inngått i Siemens innkjøpsgruppe i snart et år. Utover å gjennomføre tunge forhandlinger med viktige leverandører, har de gjennomført tverrfunksjonelle innkjøpsprosjekter, blant annet om anskaffelser fra leverandører i lavkostland. Det har vært nødvendig å endre arbeidsmåten innen visse områder for å forenkle konkurranseutsettingen av den eksisterende leverandørbasen. At prosjekter som dette har høy prioritet i Siemens, vises ved at de styres fra ledelsen i Siemens Turbomachinery, Finspång.

- Combitechs unike evne til å sette seg raskt inn i nye problemer og situasjoner, samt utmerkede samarbeidsevne med den øvrige organisasjonen, har vært sterkt medvirkende årsaker til det godt utførte arbeidet her hos oss, sier den ansvarlige sjefen hos Siemens Turbomachinery, Mikael Ekinge.

Relaterte referanser
Kundereferanse: Honeywell

Testing av hørselsvern

Kundereferanse: Husqvarna

Test og utvikling av en ny generasjon robotgressklippere

Kundereferanse: Atlas Copco

Mer effektiv utvikling og dokumentasjon av modellbasering

Kundereferanse: Forsvarsmakten

Ledelsessystem for bakkeorganisasjonen ved helikopterflyging

Kundereferanse: Saab

Combitech er den naturlige leverandøren av EMC- relaterte tjenester

Relaterte tjenester/konsepter
Grønne løsninger

Bærekraftige samfunn

Informasjonsforsyning

Helhetssyn i informasjonstenkningen

Logistikk

Effektiv flyt gir økt lønnsomhet

Robust kommunikasjon

Solide og sikre kommunikasjonsløsninger

© 2013 Combitech AS. ALL RIGHTS RESERVED.
   | Skriv ut | Site map